לכל עסקת נדל"ן יש השלכות על הקונים והן לא רק כספיות. בגלל זה אנחנו מנסים ללמוד ככל האפשר על המבנה שאנחנו קונים ומבצעים בדיקת ליקויי בנייה עוד בשלב המשא ומתן ובדיקת ההיתכנות של הרכישה.
ככל שאנחנו יודעים יותר על המבנה שאנחנו קונים כך אנחנו יכולים לקבל החלטות טובות יותר – האם לקנות אותו, כמה כסף לשלם עליו, כמה כסף אנחנו צריכים כדי לשפץ אותו ולתקן את הליקויים והאם מצפים לנו הליכים משפטיים בגלל ליקויי בנייה שאנחנו "יורשים" מהמוכרים, ולכן מומלץ לעשות בדק בית לפני כל רכישת דירה.
כדי לדעת את כל אלה אנחנו צריכים להיעזר באנשי מקצוע שהבנייה וההנדסה הן המקצוע שלהם ולקבל מהם חוות דעת מקצועית.
ליקויי בנייה נפוצים יותר ממה שנהוג לחשוב נמצאו בעזרת בדיקת ליקויי בנייה
בכל פרויקט בנייה יש מי שאחראי על ניהול הפרויקט ועל בדיקת ליקויי הבנייה תוך כדי עבודה.
המטרה היא למנוע אותם בזמן או לתקן אותם עוד לפני שהבנייה מסתיימת. כך אפשר לחסוך הרבה מהעלויות של תיקון ליקויים בדיעבד, שמחייבים הריסה ובנייה מחדש.
לא תמיד הדיירים והקונים מודעים לכך שנעשו ליקויים או ידועים בכלל לגלות אותם. אמנם, חוק המכר מחייב בדיקת ליקויים בשנה הראשונה ותיקונים על ידי הקבלנים, אולם למה לחכות לזה?
יש ליקויים שהם בולטים לעיני בעלי מקצוע והם יכולים לטפל בהם מיד עם הגילוי שלהם אם לא טופלו בזמן הבנייה.
הם ייתנו לכם דיווח מלא על כל מה שצריך לדעת על הבית, ולבדוק את הליקויים עד כמה הם ניתנים לתיקון גם מבלי להרוס קירות ותשתיות ובצורה הזולה ביותר שאפשר כדי לשפץ.
מתי הנכס כדאי לקנייה?
אנו בחברה המתמחה בשיפוצים עם מיקרוטופינג, יודעים שיש בדיקות נוספות שאפשר וצריך לעשות לפני שקונים נכס כלשהו וזה נוגע בעיקר לתכניות הבנייה ועד כמה הן מתאימות להיתרי הבנייה שניתנו ולרישומים ברשויות. אם ברשויות לא רשום כל שטחו של הבית הבנוי זה אומר דרשני.
זה אומר שיש בעיה שיש לבדוק בנושא הבנייה של המבנה עצמו וגם לגבי התוספות.
זה אומר שלא תוכלו לבטח וזה אומר גם סיבוכים אפשריים עם שלטונות החוק משום שאם קניתם את הנכס ללא בדיקה ולא ידעתם על זה מראש, לא תוכלו יותר לטעון שזה נעשה על ידי הבעלים הקודם והוא זה שאמור לעמוד לדין.
זה מחייב אם כך בדיקה של כל מטר וכל תו ותג בתכניות ובאישורים שניתנו לבנייה מלכתחילה.
זה מה שמשחרר אתכם אחר כך מבעיות משפטיות אם החלטתם בכל זאת לקנות את הנכס ולהתמודד עם זה אחר כך.
מה הם ליקויי בנייה של תשתיות?
תשתיות הבניינים בימינו מורכבות מאוד ומסועפות משום שהצרכים של בעלי הבתים והדיירים הרבה יותר מפותחים מאשר בעבר.
ראשית, יש לבדוק את התשתיות הבסיסיות של חיבורים לרשת החשמל, לרשת ניקוז הביוב ולרשת הספקת המים, ובלי זה לא נותנים הרי את הטפסים שמאשרים שהמבנה עומד בכל הדרישות החוקיות וללא ליקויים כלשהם.
לכן, יש מי שיכול לבדוק זאת שהמבנה שלכם בנוי היטב וללא ליקויים ברשת החשמל, בלוח החשמל של חברת חשמל, שיש צנרת ניקוז ביוב שמחוברת נכון ואין לה חיבורים פיראטיים לרשת אחרת או מחוברת בטעות לרשת המים כדי לחסוך בעבודה.
צריך לדעת שגם דברים כאלה קורים לא פעם ויש לטפל בהם.
מה לגבי איטום וגימור נכון של הבנייה?
הבטון המוחלק או האיטום של המבנה ובמיוחד הגג הוא אחד הדברים שהכי חשוב לבדוק משום שאחרת יש סכנה של חלחול מים ולחות לקירות ולתשתיות.
כמו כן, גימור בנוגע למסגרות הבניין של דלתות וחלונות, פרזולים וארונות, נגרות וגם צבעיה וטיח הם חלק בלתי נפרד מהליקויים שחובה לבדוק בכל מבנה עוד לפני שקונים אותו.