איזה גנרטור כדאי לקנות

החשש מפני תרחיש עלטה הוביל לעניין רב סביב גנרטורים. כמובן שגם בימי שגרה כדאי להצטייד במתקן כזה, שמאפשר ליהנות מכל המכשירים החשמליים גם כשנמצאים בשטח. הפרמטר הראשון לבחירת גנרטורים הוא אופן ההפעלה שלו, כלומר כיצד המנוע מקבל את הכוח שהוא זקוק לו כדי לספק חשמל לכל המכשירים המחוברים אליו. האפשרויות הן בנזין, סולר, גז ויש גם גנרטורים סולאריים, וכאן בעמוד תמצאו מידע מפורט על כל הסוגים כדי שתדעו מהי האופציה המתאימה לכם ביותר.

היכן להציב את הגנרטור שלכם בהתאם לעיצוב פנים הבית Concrete Craft

בחירת גנרטור לבית אינה עניין שניתן לקחת בקלות, במיוחד כאשר מדובר בעיצוב הבית. גנרטור משמש לא רק כפתרון חירום להפסקות חשמל, אלא יכול גם להשפיע על אסתטיקת הבית ונוחות השימוש. לכן, יש לשקול מספר גורמים כאשר בוחרים גנרטור לבית:

  1. סוג הגנרטור: ישנם גנרטורים ניידים וגנרטורים קבועים. הגנרטורים הניידים הם פתרון טוב למי שמחפש גמישות ואפשרות להשתמש בגנרטור במקומות שונים. לעומת זאת, גנרטורים קבועים מותקנים במקום קבוע בחוץ הבית ומספקים ספק חשמלי אוטומטי ומיידי במקרה של הפסקת חשמל.
  2. קיבולת: חשוב לבחור גנרטור שתפוקתו מתאימה לצריכת החשמל של הבית במצב חירום. יש לקחת בחשבון את כל המכשירים והמערכות שתרצו שימשיכו לפעול גם בעת הפסקת חשמל.
  3. רעש: גנרטורים יכולים להיות רועשים. חשוב לבדוק את רמת הרעש שהגנרטור יוצר ולשקול היכן להציב אותו בהתאם לבית.

גנרטור סולר – עלות הפעלה נמוכה, עמידות גבוהה

גנרטורים שהפעולה שלהם נשענת על סולר (או בשם האחר של הסוג הזה של דלק נוזלי, דיזל) הם גנרטורים שנחשבים בטיחותיים מאוד. בהתאם הם האופציה המומלצת בכל מקום שיש בו גורמי סיכון.

לסולר/דיזל יש עוד יתרון: המחיר של המשאב הזה זול יותר ממחיר הבנזין, כך שעלות השימוש בגנרטור תהיה נמוכה יותר. מנועי סולר הם מנועים יעילים להפליא שיכולים לבצע את המשימות המוטלות עליהם עם בלאי מינימלי, כך שהגנרטור יחזיק מעמד זמן רב יותר. החיסרון העיקרי הוא העלות היחסית גבוהה של הסוג הזה של הגנרטורים.

היתרונות של גנרטור בנזין

באופן טבעי גם לגנרטורים עם מנוע בנזין יש לא מעט יתרונות. עלות התפעול שלו אמנם גבוהה ביחס לזו של גנרטור עם מנוע דיזל, אבל עלות הרכישה של גנרטור בנזין נמוכה (בהשוואה לגנרטור סולר בהספק דומה). בנוסף, יש מגוון רחב של גנרטורים למכירה עם מנוע בנזין, והתחרות מקנה לצרכנים כוח מיקוח משמעותי.

עוד יתרון הוא המשקל הנמוך של הגנרטורים בקטגוריה הזו. גנרטור עם מנוע בנזין הוא גם מתקן קטן יותר, ולכן קל ונוח לנייד אותו ממקום למקום. במקומות מסוימים קל יותר להשיג בנזין מסולר, ובאופן כללי התחזוקה של גנרטורים עם מנוע בנזין פשוטה יותר. אם הגנרטור אמור לפעול במקום קר, ההמלצה החד-משמעית היא על מנוע בנזין שמצליח להתניע ללא קושי גם בטמפרטורות נמוכות, בעוד שמנוע דיזל עלול להתקשות.

מתי כדאי להשתמש בגנרטור עם מנוע שפועל על גז?

גנרטור גז מתאים מאוד במקומות שבהם כבר יש ממילא תשתית כזו. לדוגמה, אם יש לכם מרפסת רחבת ידיים והתקנתם בה גריל גז, תוכלו להציב בה גם גנרטור, לחבר אותו לצנרת הגז (באמצעות ברז משלו, כמובן), וכך הרווחתם גם פתרון להפסקות חשמל. עוד יתרון של גנרטורים שפועלים על גז הוא הידידותיות לסביבה, שיקול מרכזי אצל רבים מאיתנו בעידן שבו כבר ברור שהמין האנושי עלול להרוס את כדור הארץ.

גנרטור סולארי – שקט, נקי ויעיל (אבל זקוק לשמש)

הפתרון האקולוגי ביותר הוא כמובן גנרטור סולארי, שמנצל את אנרגיית השמש הנקייה. גנרטורים סולאריים גם מתאפיינים בפעולה חרישית, וזהו מן הסתם יתרון לא מבוטל למשל כשרוצים חשמל בקמפינג אבל רוצים גם שקט. המחיר של גנרטור סולארי יחסית גבוה, אבל עלות התפעול שלו אפסית, כך שבטווח הארוך זהו פתרון משתלם. יחד עם זאת כדאי לדעת שברוב המקרים גנרטורים סולאריים מוגבלים מבחינת כמות החשמל שהם יכולים לספק.